Zakon o dodjeli državljanstva

Go down

Zakon o dodjeli državljanstva

Postaj by alimilano on pet sij 16, 2015 11:54 pm


I. IZVORIŠNE OSNOVE


Ovim se Zakonom, poštujući sve propise eHrvatske, a u skladu sa Ustavom eHrvatske, osigurava moralni integritet naveden u točci 1, Ustava koji se očituje u poštivanju i jednakosti svih osoba i građanki te građana eHrvatske pred zakonima i pravnim poretkom, posebice pritom uvažavajući povijest eHrvatske kao otvorene i prijateljske ezemlje.

II. Temljene odredbe

Članak 1.

Pravo na razmatranje zahtjeva i dodjelu državljanstva imaju svi kongresnici izabrani od strane građane na neposrednim i demokratskim izborima.

Članak 2.

Kongresnici dodjeljuju državljanstvo osoboma koje su podnijele zahtjev za istim, na temelju vlastite procjene rukovodeći se pritom osobnim, moralnim i ljudskim porivima.

Članak 3.

(1)Prilikom podnošenja ingame zahtjeva za državljanstvom strani državljani su dužni popuniti i google spreadsheet formular – upitnik.
(2)Kongresnik koji je odobrio državljanstvo (CS) upisuje svoje ime – pod rubriku “kongresnik koji je odobrio CS” te razlog odoboravnja pod rubriku “razlog odobravanja” u google spreadsheet formular.

Članak 4.

Iznimno od članka 1., te članka 2. ovog Zakona kongresnik ne smije dodijeliti državljanstvo osobama koje su na “crnoj listi.” Za osobe koje se su se prijavile za hrvatsko državljanstvo, a ne posjeduju CS EDEN/TERRA zemlje, kongresnik mora prethodno dobiti odobrenje predsjednika kongresa ili predsjednika države.

III. Prijelazne i završne odredbe

Članak 5.

Izmjene i dopune ovog Zakona donosi Kongres većinom glasova i glasanje traje 24 sata.

preneseno sa portala eDomovina koji se gasi
alimilano
alimilano
Admin

Broj postova : 104
Join date : 23.02.2014

Korisnički profil

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.